Gå direkt till innehåll

Ämnen: Mat, dryck

  • TV-aktuella Malin Mendel släpper bok om det indiska köket för en frisk kropp och lugn mage

    Malin Mendel som är aktuell just nu i TV-serien Världens sämsta indier släpper boken Yogaköket - för en glad mage, stark kropp och lugn själ. Hon delar med sig av sina godaste recept och bästa yogarörelser för en glad mage och maximal hälsa. Att kombinera yoga och indisk vegetarisk mat är nämligen bland det bästa man kan göra för både kropp och själ.

  • Den läkande maten - Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier

    God tarmhälsa är en förutsättning för att kroppen ska må bra. Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson arbetar med en beprövad metod inom kosten med utgångspunkt i Paleo (stenålderskost) som kallas det autoimmuna protokollet. Nu kommer hennes nya kokbok Den läkande maten – Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier.

  • Möt mannen bakom behandlingshemmen för medieprofiler och näringslivstoppar - nu aktuell med sin nya bok

    Författaren och konceptdesignern Robert Bohman var tidigare beroende av kokain och alkohol. Droger som till sist höll på att ta hans liv. Idag har Robert varit nykter i över 16 år. Han har startat behandlingshemmet The Drawing Room, ett unikt behandlingshem dit näringslivstoppar, artister, idrottare, läkare med flera som fått problem med alkohol eller narkotika lägger in sig. Nu aktuell med ny bok

  • Barnkalas – En oumbärlig bok för hemmabagare och kalassugna

    Välkommen till den allra finaste och mest innehållsrika boken om barnkalas. Här finns recept på tårtor, cupcakes, kakor, macarons, fyllningar, dekorer, bullar, smoothies, desserter med mera. Barnkalas av Sandra Boart innehåller 10 teman, allt från babyshower, dop och ettårskalas, till godisfest och piratparty.

  • Härliga helg! - Temamat för helgens alla olika tillfällen!

    Härliga helg är en inspirerande matbok som hjälper dig att njuta av din ledighet. Här bjuder matskribenten Anna Jonassen på smarta bufféer som är anpassade efter tillfälle, säsong och teman. Varför inte bjuda på en kväll med italienska smaker med mat och dukning i grönt, rött och vitt? Och vem skulle inte gilla att bli bjuden på fransk bistromat med gott franskt vin och nejlikor på bordet?

  • Mormors Mat – Hundra år av husmanskost

    Mat som lagas på närproducerade och naturliga råvaror ligger rätt i tiden. Traditionell husmanskost baseras på varor som är vänliga mot både miljö och plånbok. Att laga mat efter säsong och följa årstidernas växlingar är ekologiskt och ekonomiskt - och roligt! Mormors Mat – Hundra år av husmanskost bjuder på våra mest omtyckta husmansklassiker.

  • Lugn mage med gott bröd ges ut idag!

    IBS är en mag- och tarmsjukdom som många i Sverige lider av, och fördomarna kring vad man får och inte får äta är många. Idag ges boken Lugn mage med gott bröd ut, och Sofia Antonsson, leg dietist, har svar på frågorna. Recensionsdatum 9 september.

  • ​Conditori Nordpolen ger ut bok

    På söndag firas 2 advent extra mycket på Conditori Nordpolen i Vara, detta då deras nya bok ”En kopp kaffe på Nordpolen” precis har anlänt till det anrika konditoriet.

  • Starta nya året med lugn mage: ”Mer lugn mage med god mat” - Nu är uppföljaren till succékokboken för personer med IBS här.

    Så många som 1,5 miljoner svenskar lider av magsjukdomen IBS en folksjukdom som bland annat ger smärta, gaser och uppblåsthet. I januari lanseras uppföljaren till succén ”Lugn mage med god mat” - Sveriges första kokbok för personer med IBS-mage - som sålts i över 8 000 exemplar. Recepten är fortsatt fria från lök, vitlök, gluten och laktos.

  • Svårt att slita dig från vinflaskan efter sommaren? Saboterades semesterfriden av spritgräl? Nu kommer ”Promille – drick smartare” ut på Lava Förlag.

    "Promille - drick smartare" erbjuder ett nytt sätt att se på alkoholproblem. Att de är som andra livsstilssjukdomar, likt t.ex. hudcancer och diabetes typ 2, och uppstår i en kombination av arv och miljö. Det innebär att valet, för de flesta, inte står mellan att inte dricka alls eller att dricka hejdlöst. Istället kan man dricka på ett sätt som inte ökar risken för problem

  • Från kycklingmamma till författare på Lava Förlag

    Helén Andersson var Sveriges kycklingmamma när hon var först ut i landet med att sälja frysta kycklingdelar. En dag kom dock hönsviruset som tog död på både kycklingar och hennes framgångsrika familjeföretag. Trots den stora motgången kom Helén igen och startade både dejtingtjänst och Bed and Breakfast. Nu har hon samlat all sin erfarenhet i boken Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör