Fanny Theanderssons roman "Bläckfisk" släpps den 23 maj
Fanny Theandersson tar läsarna med på en känslofylld resa genom uppväxten och kärlekens komplicerade vägar i sin debutroman "Bläckfisk" som släpps den 23 maj.
Fanny Theandersson tar läsarna med på en känslofylld resa genom uppväxten och kärlekens komplicerade vägar i sin debutroman "Bläckfisk" som släpps den 23 maj.
Boken "Uno, farfar och djuren" av Helen Thelin släpps den 17 maj och tar unga läsare med på ett äventyr i en färgglad djurpark. Genom Uno och hans farfar får barnen lära sig om djurens välbefinnande och vikten av att respektera naturen. En inspirerande berättelse om djurens rättigheter.
Reportaget i tidningen Allas om Maria Larssons bok "Nu blundar de som tror sig se". Boken berättar om tvillingsystrarna Maria och Eva Larsson som kämpade med sin sexuella läggning i en stigmatiserad miljö. Maria delar sina erfarenheter från en tid då homosexualitet var tabu och klassificerades som en sjukdom.
Läkaren David Stenholtz och hans bok "Kostens Kraft" om övergången från blandkost till vegetabilisk kost och dess hälsofördelar lyfts fram i Aftonbladet. Boken kombinerar forskning med personliga berättelser och matlagningstips för att inspirera till hälsosamma matvanor och livsstilförändringar.
Cecilia Nisbet Nilsson är tillbaka med en ny bok om autoimmun kost efter succén Den läkande maten. Det autoimmuna köket är en kokbok med tydlig handledning som hjälper en att snabbt komma igång med den speciellt läkande kosten AIP - det autoimmuna protokollet. Författaren har själv lyckats bli fri från astma, allergier, psoriasis och med hjälp av autoimmun kost och lever idag helt symptomfri.
Malin Mendel som är aktuell just nu i TV-serien Världens sämsta indier släpper boken Yogaköket - för en glad mage, stark kropp och lugn själ. Hon delar med sig av sina godaste recept och bästa yogarörelser för en glad mage och maximal hälsa. Att kombinera yoga och indisk vegetarisk mat är nämligen bland det bästa man kan göra för både kropp och själ.
Den 25 september släpps Baka bullar av Fredrik Nylén på Lava Förlag. Den välkända bakbloggaren bakom Fredriks Fika bjuder på ett fyrtiotal enkla recept på goda bullar som alla kan baka i sitt eget kök.
God tarmhälsa är en förutsättning för att kroppen ska må bra. Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson arbetar med en beprövad metod inom kosten med utgångspunkt i Paleo (stenålderskost) som kallas det autoimmuna protokollet. Nu kommer hennes nya kokbok Den läkande maten – Recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier.
Författaren och konceptdesignern Robert Bohman var tidigare beroende av kokain och alkohol. Droger som till sist höll på att ta hans liv. Idag har Robert varit nykter i över 16 år. Han har startat behandlingshemmet The Drawing Room, ett unikt behandlingshem dit näringslivstoppar, artister, idrottare, läkare med flera som fått problem med alkohol eller narkotika lägger in sig. Nu aktuell med ny bok
Daniel Lakatosz blev populär i Sveriges mästerkock där han kom på andra plats 2016. Idag arbetar han som hovmästare på Berns. 28 mars kommer hans bok "Daniels matresa : 9 menyer från världens kök" ut.
Lava förlags katalog vår 2017
Sofia Rydemalm blev förälskad i en fransman, flyttade från Stockholm till den lilla franska ön Belle Île och startade en chokladfabrik. I hennes bok Chicolat får vi ta del av hennes omtumlande och unika historia om hur choklad blev en del av hennes liv, bilder från Belle Île och Frankrike och naturligtvis hennes bästa recept!
Maria Holms Mormors mat – hundra år av husmanskost, vann brons i kategorin bästa mat- och familjekokbok, i Gourmand World Cookbook Awards. Mormors mat var det svenska bidraget i den internationella finalen som avgjordes 29 maj. Över 209 länder tävlade om det prestigefyllda priset.
Välkommen till den allra finaste och mest innehållsrika boken om barnkalas. Här finns recept på tårtor, cupcakes, kakor, macarons, fyllningar, dekorer, bullar, smoothies, desserter med mera. Barnkalas av Sandra Boart innehåller 10 teman, allt från babyshower, dop och ettårskalas, till godisfest och piratparty.
Härliga helg är en inspirerande matbok som hjälper dig att njuta av din ledighet. Här bjuder matskribenten Anna Jonassen på smarta bufféer som är anpassade efter tillfälle, säsong och teman. Varför inte bjuda på en kväll med italienska smaker med mat och dukning i grönt, rött och vitt? Och vem skulle inte gilla att bli bjuden på fransk bistromat med gott franskt vin och nejlikor på bordet?
Matkreatören Annette Rosvall kommer ut med kokboken Underbart gott i en Crock-Pot. I boken finns allt från klassiker som dillkött till modernare rätter som hipstergratäng och desserter för den sötsugne.
Mat som lagas på närproducerade och naturliga råvaror ligger rätt i tiden. Traditionell husmanskost baseras på varor som är vänliga mot både miljö och plånbok. Att laga mat efter säsong och följa årstidernas växlingar är ekologiskt och ekonomiskt - och roligt! Mormors Mat – Hundra år av husmanskost bjuder på våra mest omtyckta husmansklassiker.
IBS är en mag- och tarmsjukdom som många i Sverige lider av, och fördomarna kring vad man får och inte får äta är många. Idag ges boken Lugn mage med gott bröd ut, och Sofia Antonsson, leg dietist, har svar på frågorna. Recensionsdatum 9 september.
På söndag firas 2 advent extra mycket på Conditori Nordpolen i Vara, detta då deras nya bok ”En kopp kaffe på Nordpolen” precis har anlänt till det anrika konditoriet.
Så många som 1,5 miljoner svenskar lider av magsjukdomen IBS en folksjukdom som bland annat ger smärta, gaser och uppblåsthet. I januari lanseras uppföljaren till succén ”Lugn mage med god mat” - Sveriges första kokbok för personer med IBS-mage - som sålts i över 8 000 exemplar. Recepten är fortsatt fria från lök, vitlök, gluten och laktos.